Οι αρχές του νέου Δ.Σ. του Συλλόγου

Παρατίθεται το κείμενο με τις αρχές του νέου Δ.Σ. του πολιτιστικού μας συλλόγου, όπως συντάχθηκε από τα ίδια τα μέλη του. Καλή αρχή!


Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυποτάμου 







18/10/2018
Αγαπητοί συντοπίτες,

Τα  μέλη του συλλόγου μας που εκλέχθηκαν στις εκλογές της 24/8/18 συγκρότησαν Διοικητικό Συμβούλιο, η σύνθεση του οποίου είναι η εξής:

Θοδωρής Πηλιχός,  Πρόεδρος
Γεώργιος Μπουγιούκος, Αντιπρόεδρος 
Αργυρώ Δήμα,  Γραμματέας 
Γιάννης Δήμας, Ταμίας
Μαρία Δήμα, Μέλος
Κωνσταντίνα Δήμα, Μέλος
Γεώργιος Κατρινάκης, Μέλος 

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι, παράλληλα με την σύνθεση του νέου Δ.Σ. του συλλόγου , δημιουργήθηκε και ένα ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, οπού ο καθένας από εσάς μπορεί να επικοινωνεί και να στέλνει απορίες και σχόλια.
e-mail: syllogospolypotamou2018@gmail.com

Το συγκεκριμένο Δ.Σ. συγκροτείται από ανθρώπους με όραμα και πίστη και έχει ως κορυφαίο στόχο την βελτίωση της ζωής των κατοίκων του χωριού μας και την ποιοτική αναβάθμισή του, αλλά κυρίως την αλλαγή της παλιάς νοοτροπίας και την συνένωση των κατοίκων.

Σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να φέρουμε κοντά τους κάτοικους του χωριού, οι οποίοι, υπό το βάρος των προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν έχουν απομακρυνθεί αισθητά ο ένας από τον άλλο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει, πλέον, κοινή γραμμή για το χωριό, απέναντι σε καίρια προβλήματα και προκλήσεις (τεχνολογικές) και έτσι κάθε ζήτημα είτε δεν γίνεται ευρέως γνωστό, είτε λύνεται από την κάθε οικογένεια ξεχωριστά, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για το ευρύτερο καλό του Πολυποτάμου, το οποίο κατ’ επέκταση είναι και το καλό όλων μας. 

Σ’ αυτό το σημείο, θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι ο Σύλλογος θα συμβαδίζει με τις ακόλουθες αρχές:

Διαφάνεια: ο Σύλλογος από εδώ και πέρα θα δημοσιεύει στον πίνακα ανακοινώσεων του χωριού (στο καφενείο του Νίκου Ζωγράφου), στο γκρουπ του Πολυποτάμου στο Facebook και στο μπλογκ, τις εξελίξεις γύρω από τα ζητήματα που απασχολούν το χωριό μας, προκειμένου όλοι οι κάτοικοι και οι ενδιαφερόμενοι να ενημερώνονται άμεσα. 
Συλλογικότητα: στόχος του νέου συμβουλίου είναι μέσα από τις δράσεις του, να προωθήσει ταυτόχρονα ένα πνεύμα συλλογικό, που λείπει αυτή την στιγμή από το χωριό και το οποίο θα αναζωογονήσει τους κάτοικους, τις σχέσεις τους και την καθημερινότητα τους. 
Είναι καιρός πια να ξεπεράσουμε ότι μας χωρίζει και να προχωρήσουμε όλοι μαζί γιατί η παρουσία και η φωνή του Συλλόγου είναι στιβαρή και αξιοπρόσεχτη μόνο όταν όλοι είναι κοντά και μαζί οργανωμένα προσπαθούμε να καταφέρουμε ότι καλύτερο για το χωριό μας. Αυτό έχει ιδιαίτερη αξία στις σημερινές δυσμενείς συνθήκες.
Αλληλεγγύη: γνωρίζοντας την δυσκολία των ζητημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε, άλλα και τις συνθήκες που επικρατούν στον Δήμο Καρύστου, οι λύσεις που απαιτούνται προκειμένου να είναι όλοι ευχαριστημένοι, απαιτούν αίσθημα αλληλεγγύης από όλους μας, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωράμε ενωμένοι κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι κάποιες φορές μπορεί κάποιοι κάτοικοι του χωριού να μην επωφελούνται το ίδιο με κάποιους άλλους από κάποιες προτάσεις - λύσεις που θα δοθούν, αλλά εφόσον το καλό του Πολυποτάμου υπερβαίνει οποιοδήποτε ατομικό συμφέρον, οι αποφάσεις που θα λαμβάνονται θα είναι αποφάσεις ομοφωνίας και πλειοψηφίας. 
Διαλλακτικότητα: Αφενός το Διοικητικό Συμβούλιο χρειάζεται τη γνώμη και τη συνεισφορά βοήθειας από όλους σας για την ανάδειξη και επίλυση τυχόν προβλημάτων ή την εκτέλεση διαφόρων υποχρεώσεων και αφετέρου οι προτάσεις που θα κατατεθούν και οι κινήσεις που θα γίνουν, θα προκύψουν μετά από συζητήσεις με τους κατοίκους του χωριού. Όσοι λοιπόν θέλουν να ακουστεί η άποψή τους είναι ευπρόσδεκτοι να κουβεντιάσουμε για όλα τα ζητήματα του Πολυποτάμου και μέσα από ένα κλίμα συναίνεσης και διαλόγου να συναποφασίσουμε για το μέλλον μας. 
Ρεαλισμός: Ο σύλλογος δεν θα υποσχεθεί κάτι που δεν μπορεί να κάνει ή κάτι που έγκειται στις υποχρεώσεις του Δήμου. Δεν είναι σκοπός μας να αντικαταστήσουμε τον Δήμο Καρύστου, αλλά να πιέσουμε όλους τους αρμόδιους φορείς για το καλό του χωριού μας.

Καλή δύναμη σε όλους! 

Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυποτάμου 
Δήμος Καρύστου, Νομός Εύβοιας